Äppel & Kanelmuffins med crumble
Ingredienser:
Muffinssmet:
• 100 g smör
• 2 st ägg
• 1.5 dl strösocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl mjölk
• 4 dl vetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 nypa salt
Fyllning:
• 3 st stora äpplen
• 1 msk smör till stekning
• 2 msk strösocker
• 2 tsk malen kanel
Smuldeg:
• 75 g kallt smör
• 2 dl havregryn
• 1 dl vetemjöl
• 1 dl strösocker
Arbetsbeskriving:
• Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
• Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk.
• Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
• Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
• Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
• Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
• Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
• Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Kommentarer
Trackback