Mammas cheesecake



En tveklös succé för både stora och små!

Ingredienser:

• 3 stycken ägg
• 1, 5 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
200 gram Philadelphiaost
• 3 dl vispgrädde
• ca 300 gram digestivekex

Övrigt:
• 250 gram blandat hallon och blåbär

Arbetsbeskrivning:


Separera äggen, lägg äggulorna i en bunke och vitorna i en annan.
Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum,  det ska vara så fast att du ska kunna vända bunken uppochner över huvudet.
Tillsätt socker och vaniljsocker till ägggulorna och vispa till en pösig ljusgul smet med elvispen.
Blanda i Philadelphiaosten i äggulssmeten med lägsta hastighet på elvispen.
Vispa grädden i en tredje buke, inte allt för fast.
Vispa sedan ner grädden i äggulsmeten med lägsta hastighet på elvispen.
Nu ska du använda en sked eller slickepott för att vända ner äggvitorna i smeten.
Krossa och smula digestivekexen i en mortel, med en stavmixer eller vad du tycker funkar bäst.
Blanda eventuellt i lite margarin för o få smulorna att hålla ihop lite bättre innan du brer ut kexen på botten i en springform eller pajform.
Häll sedan i smeten och låt stå i frysen i minst åtta timmar, gärna över natten.
Strö över tinade blåbär och hallon innan servering.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0