Kladdkakemuffins



Det här är ett par barnsligt goda muffins! En storfavorit hos många som är ganska svår att misslyckas med.

Ungstemperatur : 200 grader
Tid i ugnen : 10-15 min

Recept:

2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör eller margarin


Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt det svalna. Blanda äggen och sockret med en elvisp tills det är poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker i en särskild skål tills det är väl blandat, häll sedan i det och smöret/margarinet i blandningen med äggen och sockret. Rör med till exempel en slickepott tills det är väl blandat. Sätt upp cirka 12 små muffinsformar/bakformar på en plåt och klicka i smeten i formarna till ungefär 3/4 delar. Skjuts in i ugnen! Jag hade mina i 11 minuter, de vart lagom kladdiga! :)

Tips! Strö gärna på lite florsocker och ät dem som de är, eller servera med en klick grädde ovanpå och några hallon och blåbär. Underbart gott!

Sockerkaka





I söndags hade vi gäster hemma som ville ha lite fika, så jag bakade en god sockerkaka! :) Älskar o göra sockerkaka, det är enkelt, smidigt och smeten är god ;). Den vart fluffig och smaskig!

Recept:

• 150 g smör
• 3 st ägg
• 2 ½ dl socker
• 3 ½ dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 2 tsk  vaniljsocker


Gör såhär:

Smält först smöret i micron eller på spisen, låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och det smälta smöret. Blanda försiktigt tills det är väl blandat.

Ungstemperaturen ska vara på 175 grader och kakan ska stå i mitten till nedre delen av ugnen i ca 35 - 40 min. Kolla om kakan är färdig genom att sätta ner stickan i kakan, är kakan färdig blir stickan inte kladdig.

Tips!
Läs alltid igenom recept, och kolla att du har alla varor hemma innan du börjar baka, annars kanske du får en oväntad överaskning mitt i baket! :)


Lycka till!

Chokladbollar

 


foto: Linnea Palmér

Igår gjorde jag en storfavorit hos många och en välkänd klassiker, chokladbollar!
Det finns många varianter på recept, men jag kan rekomendera det här. Du kan minska en aning på sockret om du vill ha de lite mindre söta men jag tycker de funkar bra såhär. Vad man har till garnering är en smaksak, jag brukar variera! Sedan gillar jag att förvara dem i frysen och äta de när de är lite hårda o kalla, mums!

Några frågor på det?

RSS 2.0