Solbullar

Ingredienser:
• 50 gram jäst
• 150 gram smör
• 5 dl mjölk
• 1 dl ljus baksirap
• 1 ägg
• 15 – 16 dl vetemjöl
Fyllning:
• ca 300 gram marsankräm pulver
• mjölk till lagom konsistens, ca 4 dl
Övrigt:
• ca 50 gram smör till pensling
• socker till att rulla bullarna i
Arbetsbeskrivning:
• Smula ner jästen i en degbunke.
• Smält smöret och blanda med mjölken. Det ska bli rumstemperat, 37 grader.
• Rör ut jästen med lite av mjölk och smörblandningen. Häll på sedan på resten.
• Tillsätt ägget & sirapen och nästan allt mjöl.
• Arbeta degen smidig, behövs eventuellt lite mer mjöl tills degen släpper kanterna.
• Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min.
• Ta upp på degen på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs.
• Rulla till små bollar, ca 16-18st. Jag la 3 x 3 på två plåtar med bakplåtspapper.
• Peta med fingret ett litet urgjopning i mitten på varje bulle.
• Använd en sprits för att lägga en klick med marsankräm på varje bulle.
• Tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt.
• Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. Grädda i 200 grader ca 15 min.
• Pensla med smör och rulla i socker när bullarna svalnat!
Vips har du världens enklaste och godaste Solbulle! :)
Går utmärkt att frysa in, antingen doppade i socker eller utan.
Supergoda!
SNÄLLA Linnea kan inte du bjuda mig på sånnahär? (a) :D <3