Leilas New York Cheesecake med blåbär
Ingredienser:
• 300 g digestivekex
• 150 g osaltat smör
• 1 dl strösocker
• 1 dl majsmjöl
• 2 tsk vaniljsocker
• 600 g Philadephia
• 250 gram kesella 10%
• 3 st ägg
• 1 dl vispgrädde
• 200 g vit choklad
• 2 dl frysta blåbär
Övrigt:
Servera med rårörda blåbär och ev lite vaniljvisp.
Arbetsbeskrivning:
• Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret.
• Krossa kexen i mixer eller med mixerstav och rör i det smälta smöret.
• Bred ut smeten i botten i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
• Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
• Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
• Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
• Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen.
• Grädda kakan i 30-40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
• Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
• Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Oh! Den där måste jag testa! :)
Men mums!!!
Vad gott det ser ut Linnea och vilka fina bilder du tar med :)
VILL HA!!!