Leilas New York Cheesecake med blåbär

300


Ingredienser:

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
250 gram kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
• 2 dl frysta blåbär


Övrigt:

Servera med rårörda blåbär och ev lite vaniljvisp.

Arbetsbeskrivning:

Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret.
Krossa kexen i mixer eller med mixerstav och rör i det smälta smöret.
Bred ut smeten i botten i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen.
Grädda kakan i 30-40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Oh! Den där måste jag testa! :)

2011-01-28 @ 09:50:26
Postat av: Elly

Men mums!!!

2011-01-28 @ 10:20:48
Postat av: fredrika

Vad gott det ser ut Linnea och vilka fina bilder du tar med :)

2011-01-28 @ 11:12:18
Postat av: Joline

VILL HA!!!

2011-01-28 @ 20:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0