Saffranskaka

En helt underbar saftig kaka! :)

Ingredienser:

• 200 gram smör
• 0,5 gram saffran
• 2 stycken ägg
• 3 dl socker
• 2 tsk bakpulver
• 1,5 dl mjölk
• 4 dl mjöl


Garnering/Övrigt:

• florsocker
• ströbröd


Arbetsbeskrivning:

Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg temperatur i en kastrull.
Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter med ströbröd.
Vispa äggen och sockret med elvisp tills det blir vitt och poröst.
Vispa ner saffran, bakpulver och mölk på låg hastighet.
Vispa ner mjöl och smör med låg hastighet.
Häll över smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
( Jag hade min inne i 40 minuter och den blev perfekt! )
Låt kakan stå i några minuter innan du tar ut den ur formen.
Låt svalna med en bakhandduk över sig.

Sikta över florsocker när kakan svalnat och servera!

Tänk på att kolla med en sticka att kakan är klar. Det ska inte följa med kletig smet upp på stickan men den ska inte vara helt ren/torr heller.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0